marți, 3 mai 2011

De ce este Adrian Tutu cel mai talentat roman

Primii trei cei mai talentati romani se inscriu in categoria talente muzicale. Sa fie oare o coincidenta? romanii au votat strict aceasta arie, pentru ca asociaza talentul cu muzica in general, sau exista si alte criterii care au dus la aceasta situatie?



Pentru inceput, sa privim cu atentie cine sunt cei din juriu: Andra- cantareata, Mihai Petre-dansator/actor, Andi Moisescu- prezentator tv. Ce reiese de aici? Este clar ca atentia juriului s-a indreptat in special spre cei care au talent fie o voce buna, fie aptitudini de dans.

Sa fie romanii totusi atat de interesati de promovarea strict a talentelor muzicale? Aici putem privi in doua directii. Fie s-a mers pe ideea ca primii trei trebuie sa fie usor de incadrat in proiecte de succes(muzica, dans, televiziune) pentru a se aduce laude trustului, fie s-au evidentiat cei mai buni, care intamplator, doresc o cariera in muzica. Este iminent faptul ca vor fi atrasi in diverse proiecte muzicale, acum ca sunt cunoscuti iar publicul abia asteapta sa ii vada propulsati in industrie- de aceea au si votat.

Analizand clasamentul final, lucrurile stau asa: locul III- Valentin Dinu, locul II- Narcis Ianau si Marele Premiu de 120.000 Euro- Adrian Tutu. In functie de preferinte, publicul a vociferat si evident, acuzele sunt nenumarate. Privind obiectiv,sa ii analizam individual pe cei trei talentati:

Despre Valentin Dinu, putem spune ca este un interpret extraordinar, asa cum sustine si Andra:'Recunosc totusi ca, daca ar fi fost sa aleg eu castigatorul, l-as fi ales pe Valentin Dinu. El mi s-a parut intr-adevar un om cu har, asa cum rar intalnesti chiar si printre cei care isi cultiva talentul o viata intreaga. Mi-ar placea sa cant impreuna cu el candva, asa cum am spus si in emisiune.'



Narcis Iustin Ianau este o voce care impresioneaza prin sunetele inalte pe care le poate atinge. El a fost considerat de juratul Andi Moisescu 'un fenomen venit de nicaieri, dar care poate ajunge oriunde'. Narcis a declarat pentru Mediafax ca il tenteaza participarea la 'Britain's Got Talent': 'As vrea sa concurez si-n Anglia. M-as putea prezenta cu altceva, pentru ca eu nu abordez doar stilul clasic'.



Adrian Tutu a venit la preselectia 'Romanii au talent' deoarece pe scena se simte mai aproape de parinii sai. Este orfan de la o varsta frageda. Si-a pierdut ambii parinti cand nu implinise 5 ani. Cu siguranta acesta a fost un motiv la care romanii au empatizat profund, asa cum afirma si Andra: 'Sunt multi care au fost impreisonati de mesajul lui Adrian si de povestea lui, si pe mine m-a facut sa plang puterea sa de a lupta.'



Totusi, daca privim comparativ talentele celor trei, s-a dovedit ca nu talentul nativ primeza (vocea), cat educatia si ceea ce simti si transmiti, ca in cazul lui Adrian, care nu are o voce rara, dar care scrie din suflet, scrie in rime pe niste acorduri hip-hop. Mentionez ca un plus pentru Adrian au fost modestia si simplitatea sa. Inainte de anuntarea castigatorului, fiind intrebat ce va face cu banii in cazul in care va castiga, Adrian a fost singurul care a spus ca nu s-a gandit inca la acest aspect.

Concluzia care reiese este adresata tuturor romanilor: nu conteaza doar talentul, trebuie sa il si educi, sa fii pasionat de ceea ce faci, sa te daruiesti intru totul si sa crezi in sansa ta!

Sursa: www.muzicabuna.ro

Un comentariu:

  1. Sunt incantat ca Tutu Adrian a castigat premiul cel mare deoarece a dat totul si de prima data cand iam ascultata vocea si mesajul mi sa parut clar acel mesaj important deoarece de aceea a si ajuns in finala si merita sa castige si foarte clar a si zis poate sunt mai buni ca el dar fiind singur si facand versurile singur a realizat ceva

    RăspundețiȘtergere